Trainingen

Photo by Shane Rounce

Geweldloze communicatie (GC) is ontwikkeld door Marshall Rosenberg die empathie als rode draad ziet om in verbinding met elkaar en jezelf te komen en te blijven. Het maakt je bewust van wat er in jezelf omgaat en wat er schuilgaat achter het soms moeilijke of pijnlijke gedrag van anderen (of jezelf).

Daardoor begrijp je veel beter vanuit welke intentie jij of iemand anders vertrekt waardoor je als vanzelf in harmonie en verbinding komt. Je vertrekt niet meer vanuit een intentie om gelijk te willen halen maar vanuit een diepe wil om tot harmonie te komen.

De methode is gebaseerd op 4 essentiële pijlers: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Door deze 4 stappen toe te passen in jouw relatie met jezelf en de anderen kom je tot:

Zelfmededogen


ontdekken wat er leeft onder je oordelen, je angsten en je woede en daar met zachtheid naar leren kijken.

Innerlijke rust en balans


ervaren dat je lichaam en geest in ontspanning zijn.

Compassie voor anderen


begrip hebben voor de intenties van de ander.

Verbinding met de ander


jezelf zuiver uitdrukken en de ander zuiver kunnen verstaan.

Voortgang en progressie


verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt.

Spirituele groei


in verbinding komen met je innerlijke bron en dat gaan leven.

Als je je persoonlijk wil ontwikkelen en zoekt naar verbinding en verdieping in de relatie met jezelf en de anderen dan is Verbindende Communicatie voor jou.

Vragen of interesse?

Neem contact op

Elke minuut, elke seconde kan een nieuwe start zijn. Jouw gebrokenheid is jouw kracht. Eigenlijk was je nooit gebroken. Mijn missie is om samen met jou je eigen kracht terug te vinden.